ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що Джуліані їздив в Україну "з любові до країни"

Президент США виступив на захист свого особистого адвоката.

Трамп заявив, що Джуліані їздив в Україну "з любові до країни"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп виступив на захист свого адвоката Руді Джуліані, який їздив в Україну, і заявив, що він зробив це "з любові до країни".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американські ЗМІ.

"Він велика людина, яка любить нашу країну, і він робить це з любові, повірте мені. Він робить це з любові", - сказав Трамп журналістам.

Відповідаючи на запитання, що повідомив йому Джуліані після поїздки, президент сказав: "Не надто багато".

Він також назвав свого адвоката "великим борцем зі злочинністю".

"Він знає, що робить", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, на початку грудня Джуліані вирушив в Європу для збору доказів про те, що "вся процедура імпічменту - один великий фарс". У Будапешті він зустрівся з колишнім генпрокурором Юрієм Луценком, який дав йому інтерв'ю для документального фільму.

У Києві Джуліані зустрічався з діючими депутатами Верховної Ради Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем, а також з колишнім співробітником посольства України в США Андрієм Теліженком і нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

Американські ЗМІ писали, що список людей, з якими бачився Джуліані, "доволі сумннівний". Журналісти звернули увагу на те, що більшість цих посадових осіб так чи інакше пов'язані з корупцією і поширювали спростовану теорію про те, що нібито Україна, а не Росія втручалася у вибори президента США в 2016 році.

Після своєї поїздки Джуліані заявив, що має намір поділитися своїми висновками з генпрокурором США Вільямом Барром і республіканцями Конгресу. За його словами, у нього є докази неправомірної поведінки одного з головних конкурентів Трампа на виборах президента США Джо Байдена, а також адміністрації колишнього президента США Барака Обами.

Восени в США демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина Джо Байдена - Хантера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram