ГоловнаСвіт

Сенат США розгляне нові санкції проти РФ

Засідання заплановане на наступний тиждень.

Сенат США розгляне нові санкції проти РФ
Фото: presstv.ir

Сенат Сполучених Штатів обговорить законопроєкт про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня. Про це свідчить графік Комітету з міжнародних відносин Сенату, передає Радіо Свобода.

На цьому засіданні комітет повинен розглянути "Закон про захист американської безпеки від агресії Кремля" (в оригіналі - "Defending American Security from Kremlin Aggression Act").

"Планується, що цей двопартійний законопроєкт введе санкції проти Росії за її втручання в демократичні процеси за кордоном, а також за її ворожі дії в Сирії і агресію проти України", - йдеться в повідомленні.

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля "підірвати демократичні інститути в інших країнах", російські проєкти, пов'язані з продажем зрідженого природного газу за кордон, кіберсектор Росії та осіб, наближених до її президента Володимира Путіна.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем раніше назвав цей пакет "пекельними санкціями".

Нагадаємо, у вересні США вже розширювали санкції проти РФ. Зокрема, вони ввели санкції проти громадян РФ, кораблів і компанії "Maritime Assistance LLC", причетної до постачання авіапалива російським військовим у Сирії.

Крім того, в оборонний бюджет США на 2020 рік заклали введення санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Наголошується, що для "стримування Росії" можуть збільшити витрати на європейську оборонну ініціативу на $734 млн.

Також минулого тижня в ЄС заявили про готовність завтра продовжити санкції проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram