ГоловнаСвіт

Китай відтермінував нові мита на американські товари

Обмежувальні заходи мали торкнутися автомобілів і автозапчастин.

Китай відтермінував нові мита на американські товари
Порт и логистический узел в Ляньюньгане, провинция Цзянсу, Китай.
Фото: EPA/UPG

Комітет з митних зборів і тарифів при Державній раді Китаю тимчасово відклав заплановане на 15 грудня введення нових мит на товари зі Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє Xinhua.

"Пекін вирішив відкласти введення мит на американські товари, зокрема автомобілі і автозапчастини, яке було заплановано на сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про мита в розмірі 5 і 10 відсотків

У китайському відомстві наголосили, що Пекін продовжує роботу зі звільнення від мит нових категорій американських товарів.

Напередодні США відмовилися вводити нові мита для Китаю. Введення обмежувальних заходів було заплановано також на 15 грудня.

Раніше США і Китай досягли першої часткової домовленості у врегулюванні торгового конфлікту, що триває вже півтора року. КНР погодилася купувати у США додаткові обсяги сільськогосподарських продуктів, а США обіцяли знизити деякі штрафні мита проти Пекіна і скасувати додаткові заходи, заплановані на 15 грудня.

Після першого часткового успіху у врегулюванні торговельної суперечки США і Китай оголосили про намір якнайшвидше почати другу фазу переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram