ГоловнаСвіт

Резніков: "Формула Штайнмаєра" прописана в законі про особливий статус Донбасу

Формула не передбачає розведення військ

Так звана "формула Штайнмаєра" давно прописана в законі про особливий статус Донбасу. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив представник України в політичній підгрупі ТКГ у Мінську Олексій Резніков.

«Формула Штайнмаєра» - це ж загалом вигадана стандартна назва, яка витягується з формулювання двох абзаців. Тут навіть у законі про особливий статус, який пролонгували, в статті 10 «формула Штайнмаєра» вже давно записана, тільки вона звучить трішечки інакше. Знову ж таки, в лапках «формула Штайнмаєра».

Юрист також зазначає, що вона означена «в пунктах статті з другого по дев'ятий, а вони переписані з приміток і з комплексу заходів, статті 11. Ось усе, усе, усе: про амністію, про народну міліцію та інше. Там написано, що вони набувають чинності відразу після проведення виборів».

У той самий час Резніков акцентує: «Формула Штайнмаєра» ні про що інше, як от про момент набуття чинності закону про особливий статус, не говорить. Коли хтось розповідає, що вона передбачає розведення військ, це неправильно. Там немає такого. Тому коли всі говорять про страшну «формулу Штайнмаєра», вони її не читали».

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що "так звана "формула Штайнмаєра" до миру на Донбасі не приведе, оскільки вона не є формулою миру".

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники України, Росії, ОБСЄ і ватажки бойовиків Донбасу підписали так звану "формулу Штайнмаєра". Проти її реалізації виступила низка українських політсил, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська облради, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Франція, Німеччина і Великобританія привітали підписання формули і визнали це прогресом на шляху до врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram