ГоловнаСвіт

Резніков: У Кремлі не прийняли остаточного рішення щодо місцевих виборів на Донбасі

Зараз російська влада придивляється до політики офіційного Києва

У Кремлі ще не прийняли остаточного рішення щодо місцевих виборів на окупованому Донбасі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив представник України в політичній підгрупі ТКГ у Мінську Олексій Резніков.

«Пропорційно моїм відчуттям, Росія ще для себе не прийняла рішення, що вона взагалі збирається робити. Думаю, вони зважують: повернути нам без контролю над кордоном, провести вибори під дулами автоматів і сформувати місцеві влади, які легітимізують бойовиків, - це для них ідеальний сценарій. Але ж ми на нього не підемо, як би вони не хотіли. Ми мріяли провести вибори місцеві спільно з усіма іншими 2020 року восени», - зазначив юрист.

Резніков вважає, що Росія взяла певну паузу, щоб краще придивитися до дій офіційного Києва.

«Думаю, вони зараз дійсно визначаються із тим, що таке нова українська влада. Їм же теж було цікаво, які ми на переговорах - передусім президент Зеленський, що буде далі. Тобто вони за нами спостерігають», - додав він.

Раніше Володимир Зеленський заявив про бажання змінити 9-й пункт Мінських угод, де прописано повернення Україні контролю над кордоном між окупованими районами Донбасу і Росією. Нагадаємо, що в нинішній редакції Мінських угод йдеться, що контроль над кордоном Україна почне отримувати тільки після проведення виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram