ГоловнаСвіт

У Палаті представників США затвердили обвинувальні статті Трампа

Після цього пройде голосування, потім справу передадуть до Сенату.

У Палаті представників США затвердили обвинувальні статті Трампа
Фото: EPA/UPG

Юридичний комітет Палати представників США затвердив дві обвинувальні статті, на основі яких у Конгресі проведуть голосування щодо імпічменту президента Дональда Трампа, передає "Голос Америки"

Ці статті - зловживання владою і перешкоджання Конгресу в проведенні розслідування про імпічмент.

Свої голоси "за" віддали 23 законодавці, "проти" - 17. Напередодні в комітеті пройшли 14-годинні дебати з приводу розслідування імпічменту, через що голосування вирішили перенести на 13 грудня.

"Американський народ заслуговує на те, щоб побачити голосування", - заявила демократ Мері Гей Сканлон.

Відзначають, що комітет фактично контролюють демократи, його члени відхилили всі спроби республіканців послабити або в принципі оголосити недійсними звинувачення проти президента.

Вирішальним буде голосування в Палаті представників США, яке, ймовірно, пройде наступного тижня. Після цього справа президента перейде в Сенат, де в республіканців є більшість і де, як очікують, його можуть виправдати.

Нагадаємо, процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловживав повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

10 грудня представники Демократичної партії в Конгресі США офіційно звинуватили президента Дональда Трампа в зловживанні владою і перешкоджанні роботі Конгресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram