ГоловнаСвіт

Пожежу на російському крейсері "Адмірал Кузнєцов" гасили більш ніж добу (оновлено)

На другій палубі авіаносця виявили тіло другого загиблого.

Пожежу на російському крейсері "Адмірал Кузнєцов" гасили більш ніж добу (оновлено)
Фото: interfax.ru

Пожежу на російському крейсері "Адмірал Кузнєцов" погасили через більш ніж добу після її виникнення. Про це пише "Радіо.Свобода" з посиланням на голову Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ Олексія Рахманова.

Площа пожежі становила 600 квадратних метрів. На борту перебували 400 осіб, одна людина загинула, ще 12 постраждали. Ще один член екіпажу зник безвісти.

Оновлення. "Радіо.Свобода" з посиланням на РосЗМІ повідомило, що на крейсері "Адмірал Кузнєцов" після того, як загасили пожежу, виявили тіло ще одного загиблого. За повідомленнями, його знайшли на другій палубі. Особу поки що не встановлено.

Раніше також повідомляли, що пожежа на авіаносці могла виникнути через купу сміття. Причиною пожежі, за словами фахівців, стало потрапляння зварювальної окалини на кинуте в трюмі промаслене ганчір'я - від нього вже вогонь перекинувся на електрокабелі. За чинним регламентом, екіпаж корабля, перш ніж дати дозвіл на проведення пожежонебезпечних робіт, повинен був подбати про прибирання сміття, але, мабуть, не зробив цього.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Мурманську затонув плавучий док, де ремонтували авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Повідомляли, що авіаносець отримав пошкодження через падіння баштових кранів. Під час інциденту постраждали четверо працівників судноремонтного заводу.

У 2016 році "Адмірал Кузнєцов" брав участь у військовій операції в Сирії, з нього було здійснено більш ніж 400 бойових вильотів російських винищувачів. Два винищувачі зазнали катастрофи: Су-33 під час заходу на посадку на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" викотився за межі палуби й упав у море, у другому випадку під час заходу на посадку розбився МіГ-29.

Британські збройні сили, які супроводжували "Адмірал Кузнєцов" на зворотному шляху після бомбардувань у Сирії, назвали російський авіаносець "кораблем ганьби".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram