ГоловнаСвіт

Експрезидента Киргизстану Атамбаєва звинуватили в убивстві

Його звинувачують у вбивстві начальника служби спецпризначення "Альфа" Усена Ніязбекова.

Експрезидента Киргизстану Атамбаєва звинуватили в убивстві
Фото: april.kg

Колишньому президенту Киргизстану Алмазбеку Атамбаєву оголосили звинувачення в убивстві начальника служби спецпризначення "Альфа" Усена Ніязбекова. Про це повідомляє ресурс Kloop.

Голова МВС країни Кашкар Джунушалієв заявив, постріл, від якого загинув Ніязбеков, був зі снайперської гвинтівки, оформленої на Атамбаєва. Ніязбеков загинув 7 серпня під час штурму будинку Атамбаєва в селі Кой-Таш від кульового поранення в груди.

Депутат парламенту Тинчтик Шайназаров заявив, що відповідальність за події в Кой-Таші «цілком і повністю лежить» на Атамбаєві і його прихильниках.

«Атамбаєв і його прихильники намагалися дискредитувати державну владу і готували масові заворушення. Відповідальність за події 7 і 8 серпня в селі Кой-Таш цілком і повністю лежить на Атамбаєві і його прихильниках, які планували збройну відсіч законним діям співробітників правоохоронних органів і подальше насильницьке захоплення влади», - підкреслив він.

Нагадаємо, Атамбаєва підозрювали в кількох тяжких злочинах, у тому числі організації масових заворушень і вбивстві під час заворушень 7-8 серпня. Йому висунено звинувачення в корупції під час модернізації ТЕЦ Бішкека і постачання вугілля на столичну теплоцентраль. Атамбаєва також підозрюють у незаконному збагаченні і легалізації злочинних доходів і корупції під час видачі ліцензій у гірничовидобувній галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram