ГоловнаСвіт

Комітет Сенату переніс розгляд американських санкцій проти Росії

Йдеться про документ, який ЗМІ назвали "санкційним пакетом із пекла".

Комітет Сенату переніс розгляд американських санкцій проти Росії
Фото: 24 канал

Члени комітету із закордонних справ Сенату Конгресу США в середу, 11 грудня, вирішили перенести на пізніший термін розгляд пакету додаткових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на американські ЗМІ.

Йдеться про документ "Захист безпеки Америки від агресії Кремля" (DASKA), який у пресі США назвали "санкційним пакетом із пекла".

"Спочатку розгляд законопроєкту було намічено на середу. Однак один з його авторів, сенатор-республіканець Ліндсі Грем, був зайнятий на засіданні в іншому комітеті. Голова комітету у закордонних справах Джим Ріш пояснив, що готовий повернутися до розгляду DASKA наступного тижня. Однак кілька помічників сенаторів заявили, що, можливо, голосування пройде вже наступного року, оскільки немає гарантій, що це дійсно вдасться зробити наступного тижня: незабаром Сенат призупинить роботу на Різдвяні свята - і на DASKA просто може не вистачити часу", - йдеться в повідомленні.

Законопроєкт Грем розробив спільно із сенатором Корі Гарднером і за підтримки демократів Боба Менендеса, Бена Кардіна. Його представили в комітеті вперше 13 лютого 2019 року. Цей законопроєкт передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.

Згідно із законопроєктом, президент США повинен, окрім іншого, публічно закликати "керівництво Росії повернути Крим під контроль України, закликати РФ перестати надавати підтримку силам, які здійснюють насильство на сході України", домагатися від Москви припинення підтримки сил, які окупували частину територій Грузії і Молдови, і "перестати дозволяти жорстокому режиму Башара Асада здійснювати військові злочини".

Також президент США "повинен засудити і протистояти" гаданому втручанню російської сторони в діяльність американських інститутів.

Нагадаємо, у вересні США вже розширювали санкції проти РФ. Зокрема, вони ввели санкції проти громадян РФ, кораблів і компанії Maritime Assistance LLC, причетної до постачання авіапалива російським військовим у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram