ГоловнаСвіт

Комітет Сенату США проголосував за санкції проти Туреччини

Документ мають розглянути на спільному засіданні Сенату.

Комітет Сенату США проголосував за санкції проти Туреччини
Фото: investigator.org.ua

Комітет у закордонних справах Сенату США 11 грудня схвалив законопроєкт, що передбачає введення санкцій проти Туреччини за її військове вторгнення в Північну Сирію.

Про це повідомив старший сенатор-демократ Комітету Боб Менендес.

Нові санкції повинні продемонструвати Анкарі, що "її поведінка щодо Сирії неприйнятна", а придбання російських ЗРК С-400 "неприйнятна", йдеться у твітері політика.

За введення нових санкцій проголосували 18 членів Комітету у закордонних справах, проти - 4, повідомляє Голос Америки. Тепер документ мають розглянути на спільному засіданні Сенату.

На початку червня 2019 року постійний представник США в НАТО Кей Бейлі Гатчинсон заявив, що Туреччина повинна зробити вибір між російськими ЗРК С-400 і американськими винищувачами F-35. У США побоюються, що одночасне використання російської й американської зброї дозволить Москві отримати доступ до секретної інформації про нові F-35.

Нагадаємо, 14 жовтня США ввели санкції проти Туреччини через Сирію. Після припинення військової операції "Джерело миру" президент США скасував їх.

9 жовтня турецька армія почала операцію в Сирії проти Сил самооборони сирійських курдів (YPG), які Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії (КРП). У ЄС і США угруповання YPG також визнане терористичним, але очолюване нею об'єднання "Демократичні сили Сирії" (SDF) є важливим союзником Вашингтона в боротьбі з бойовиками "Ісламської держави".

26 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про продовження операції в Сирії до "досягнення поставлених цілей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram