ГоловнаСвіт

Влада Франції через масові протести пішла на поступки в пенсійній реформі

Вік виходу на пенсію залишиться на рівні 62 років, але виплати уріжуть.

Влада Франції через масові протести пішла на поступки в пенсійній реформі
Фото: lefigero.fr

У Франції для отримання повної пенсії громадянам доведеться працювати до 64 років, але мінімальний вік виходу на пенсію залишиться 62 роки.

Тим, хто захоче припинити трудову діяльність у 62, теж платитимуть пенсії, але менші. Про це заявив прем'єр-міністр Едуард Філіп, пише VOA News.

У доповіді 11 грудня він повідомив, що впровадження пенсійних змін буде відстрочено, а нова пенсійна система пошириться тільки на людей, які народилися після 1975 року. Згідно з початковим проєктом, реформа повинна була торкнутися народжених після 1963 року.

Уряд Франції заявив: для тих, хто працював усе життя, буде встановлена мінімальна пенсія в розмірі 1000 євро на місяць. Влада сподівається, що схвалені зміни послаблять соціальне напруження серед сотень тисяч мітингувальників, які буквально паралізували життя Парижа й інших міст.

На сьогодні в столиці Франції через страйки не працюють усі, крім двох, лінії метро, протяжність заторів сягає 460 кілометрів. Профспілки побоювалися, що пенсійна реформа призведе до зменшення пенсій і одночасного збільшення кількості років, які необхідно пропрацювати до виходу на неї.

Нагадаємо, 5 грудня у Франції почався загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи. Його рушійною силою стали в першу чергу транспортники, а також учителі, лікарі, енергетики, авіадиспетчери. Акції протесту проводили поліцейські та співробітники судів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram