ГоловнаСвіт

Техаський суд заборонив Трампу витрачати гроші Пентагону на стіну на кордоні з Мексикою

Техаський суд заборонив Трампу витрачати гроші Пентагону на стіну на кордоні з Мексикою
Фото: EPA/UPG

Федеральний суддя в Ель-Пасо, штат Техас, заблокував рішення адміністрації Дональда Трампа направити 3,6 млрд доларів з бюджету Пентагону на зведення стіни на кордоні з Мексикою.

Про це пише Washington Post.

Адміністрація Трампа планувала використовувати ці кошти для будівництва 175 миль (близько 280 км) сталевого загородження на кордоні. Заблокована сума становить приблизно третину всього 10-мільярдного бюджету, закладеного на будівництво загородження.

У постанові судді зазначено, що спроба перерозподілити кошти, призначені для військового будівництва, шляхом оголошення надзвичайного стану була незаконною.

Представники округу Ель-Пасо стверджували, що стіна уздовж кордону завдасть непоправної шкоди його репутації як гостинного транскордонного місця.

Нагадаємо, в травні 2019 року федеральний суд у Каліфорнії вже виносив вердикт, який тимчасово забороняє Трампу використовувати кошти оборонного відомства на будівництво стіни без схвалення Конгресу. Суд також постановив, що уряд не може користуватися грошима, поки в різних судах оскаржується спроба Трампа скористатися бюджетом Пентагону.

Однак Верховний суд США потім скасував обмежувальний указ каліфорнійського суду і дозволив президентові США використовувати 2,5 млрд доларів Міноборони до завершення судових суперечок.

Спорудження прикордонної стіни було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram