ГоловнаСвіт

Трамп застеріг Лаврова від втручання у вибори, але глава МЗС РФ такого не пам'ятає

Президент США також закликав Росію врегулювати конфлікт з Україною.

Трамп застеріг Лаврова від втручання у вибори, але глава МЗС РФ такого не пам'ятає
Дональд Трамп и Сергей Лавров
Фото: twitter.com/realDonaldTrump

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заперечує заяву Білого дому про те, що під час його зустрічі з президентом США Дональдом Трампом той застеріг Росію від втручання в американські вибори.

Про це пише Deutsche Welle.

"Ми не обговорювали вибори", - заявив Лавров на пресконференції.

"Президент Трамп застеріг від будь-яких спроб Росії втрутитися в американські вибори і закликав врегулювати конфлікт з Україною", - йдеться у заяві Білого дому за підсумками зустрічі Трампа і Лаврова. Сам президент США у своєму Twitter назвав зустріч з Лавровим "дуже хорошою" і написав, що однією з її тем було втручання у вибори.

"Відбулася дуже хороша зустріч з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і представниками Росії. Обговорювалися багато питань, включаючи торгівлю, Іран, Північну Корею, Договір INF, контроль над ядерними озброєннями і втручання у вибори. Сподіваємося на продовження нашого діалогу найближчим часом!" - зазначив глава Білого дому.

До зустрічі з Трампом Лавров провів переговори з держсекретарем США Майклом Помпео. Глава Держдепартаменту США також нагадав російському міністру про неприпустимість втручання у внутрішні справи країни.

"Якщо Росія спробує підірвати наші демократичні процеси, ми вживатимемо відповідні заходи", - підкреслив Помпео. У свою чергу, Лавров назвав заяви про можливе втручання безпідставними.

Нагадаємо, раніше Лавров заявив, що Москва запропонувала Вашингтону опублікувати закрите дипломатичне листування з жовтня 2016 по листопад 2017 року, "щоб "зняти підозри" з Росії у втручанні у вибори глави держави у 2016 році. Однак, за словами глави російського МЗС, адміністрація нинішнього президента США відповіла відмовою.

Президентські вибори у США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram