ГоловнаСвіт

Рада ЄС визнала Боснію і Герцеговину не готовою до членства у ЄС

Країна "не повною мірою відповідає копенгагенським політичним критеріям".

Рада ЄС визнала Боснію і Герцеговину не готовою до членства у ЄС
Фото: umma.ua

Рада Європейського союзу у вівторок, 10 грудня, прийняла висновки щодо заявки Боснії й Герцеговини на членство у ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на документ, розміщений на сайті Ради ЄС.

У ньому повідомляється, що Рада вітає висновок Комісії за заявкою Боснії і Герцеговини на членство у Європейському Союзі, яка 29 травня надала загальну програму реформ на шляху до інтеграції в ЄС.

"Рада визнає, що Боснія і Герцеговина у даний час неповною мірою відповідає копенгагенським політичним критеріям і потребує значних зусиль зі зміцнення своїх інститутів, щоб гарантувати демократію, верховенство права, прав людини і поваги та захисту меншин", - йдеться у повідомленні.

Також у Раді оцінили економічну складову у країні.

"Боснія і Герцеговина досягла певної міри макроекономічної стабільності, тим часом як це досі знаходиться на ранній стадії створення функціонуючої ринкової економіки, щоб стати конкурентоспроможними на спільному ринку... Боснія і Герцеговина у цілому знаходиться на ранній стадії щодо її рівня готовність взяти на себе зобов'язання членства у ЄС і повинна значно активізуватися", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, влітку мали відбутися переговори про вступ Албанії і Північної Македонії до ЄС, але у червні Рада Європи відклала їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram