ГоловнаСвіт

Помпео застеріг Росію від втручання у вибори президента США

Держсекретар США обговорив з Лавровим боротьбу з тероризмом і ситуацію в Україні.

Помпео застеріг Росію від втручання у вибори президента США
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео на зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що якщо Росія спробує втрутитися у вибори президента США, то вживуть відповідних заходів.

Переговори Помпео і Лавров провели в Вашингтоні у вівторок, 10 грудня, передає DW.

"Якщо Росія спробує підірвати наші демократичні процеси, ми вживемо відповідних заходів", - підкреслив Помпео.

У свою чергу, Лавров назвав заяви про можливе втручання у внутрішні справи США безпідставними.

Москва запропонувала Вашингтону опублікувати закрите дипломатичне листування з жовтня 2016 по листопад 2017 року, щоб "зняти підозри" з Росії у втручанні в вибори глави держави в 2016 році, заявив глава МЗС РФ. Однак адміністрація нинішнього президента США відповіла відмовою, поскаржився Лавров.

За словами Помпео, учасники зустрічі обговорили боротьбу з тероризмом, ситуацію в Україні, Сирії, Венесуелі і Афганістані, а також контроль над озброєнням. Так, Москва повторно запропонувала продовжити дію угоди про обмеження стратегічних наступальних озброєнь - СНО-3. У свою чергу, Вашингтон закликав прагнути до глобальної стратегічної стабільності.

Крім того, держсекретар США не виключив швидкої "важливої заяви" про економічні зв'язки двох країн. У свою чергу, російський міністр повідомив про готовність Росії допомагати США та Північній Кореї в подоланні тупика в переговорах.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram