ГоловнаСвіт

Ілон Маск виграв суд у дайвера, якого назвав педофілом

Захист мільярдера наполягав, що вислів "pedo guy" не має негативного сенсу.

Ілон Маск виграв суд у дайвера, якого назвав педофілом
Илон Маск
Фото: EPA\UPG

Глава компаній "Tesla" і "SpaceX" Ілон Маск виграв суд у британського дайвера Вернона Ансворта, який допомагав визволити дітей із затопленої печери в Таїланді і якого Маск назвав педофілом. Про це повідомляє BBC.

"Американський суд став на бік мільярдера, захист якого наполягав, що Маск насправді не називав Ансворта педофілом і не мав на увазі, що той таким є, а просто використовував це слово як глузування", - пише видання.

Захист Маска наполягав, що він назвав дайвера "pedo guy", що в його рідній ПАР вважається звичайним висловом.

64-річний Ансворт подав проти Маска цивільний позов, зажадавши $190 млн.

"Вердикт дає нам зрозуміти, що можна висувати будь-які звинувачення, можна дозволяти собі найогиднішу брехню, і тобі за це нічого не буде", - наводить BBC слова адвоката британського дайвера.

Рішення суду Ілон Маск привітав словами: "Моя віра в людство відновлена".

Нагадаємо, Маск висловився про дайвера після того, як той розкритикував його пропозицію використовувати мінісубмарину, розроблену компанією Маска і особисто привезену ним у Таїланд, щоб врятувати дітей, які застрягли в печері.

Губернатор провінції, де проходила операція, відмовився від допомоги Маска. Ансворт ж назвав винахід інструментом для піару і порадив Маску "засунути субмарину поглибше".

Маск відповів на це кількома обуреними твітами. В одному з них він заявив: "Ми проведемо одну з наших мінісубмарин по печері номер п'ять без проблем. Вибач, педофіле, ти сам цього попросив".

Цей твіт викликав хвилю критики, і Маск пізніше видалив його і вибачився. Але Ансворт вибачень не прийняв, зазначивши, що не вірить в їх щирість, оскільки вважає, що мільярдера змусили покаятися бізнес-партнери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram