ГоловнаСвіт

Делегація Росії в ОБСЄ вимагає виключити окупований Крим з декларації

Вони хочуть прибрати всі згадки про захоплення території.

Делегація Росії в ОБСЄ вимагає виключити окупований Крим з декларації
Фото: 112.ua

Російська делегація в ОБСЄ зажадала виключити з декларації зустрічі міністрів усі питання, пов'язані з Кримом. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

Він уточнив, що 5 і 6 грудня в Братиславі проходить щорічне засідання ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, під час якого призначали нового спецпредставника діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи Хайді Грау.

"У підготовленому проєкті декларації відображаються результати розгляду ситуації в Україні, у якому підкреслюється, що ОБСЄ і далі варто приділяти увагу окупованому Криму, використовуючи для цього всі інструменти. Але делегація Росії наполягає на виключенні з зазначеного документа ОБСЄ будь-яких згадок про Крим", - заявив Чубаров.

Він закликав міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ не піддаватися шантажу Росії.

Звільнений політичний в'язень Кремля і режисер Олег Сенцов також написав, що РФ блокує включення в підсумкову резолюцію питання деокупації Криму. 

Нагадаємо, в липні Російська делегація в Парламентській асамблеї ОБСЄ не визнала ухвалену підсумкову декларацію 28-ї сесії ПА ОБСЄ з осудом російської анексії Криму і Севастополя та мілітаризації акваторій Чорного та Азовського морів, а також не вважає її положення обов'язковими для виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram