ГоловнаСвіт

У Британії після ДТП помер російський олігарх

Він помер після п'яти діб коми.

У Британії після ДТП помер російський олігарх
Дмитрий Обретецкий
Фото: Telegraph.co.uk

У Британії в результаті наїзду автомобіля помер 49-річний мільярдер з Росії Дмитро Обретецький. Він був засновником і власником групи компаній "Магнат" - дистриб'ютора Mars, Nestle, Procter&Gamble.

ДТП сталася ще 25 листопада біля будинку Обретецького. У цей момент він гуляв зі своїм собакою. В результаті зіткнення кількох машин одна з них влетіла в чоловіка. Тварина загинула на місці, Обретецький був госпіталізований і помер після п'яти днів коми, пише The Telegraph.

"Він жив у Лондоні останні вісім років. Він переїхав сюди з його сином, якому зараз 22 роки", - розповів друг загиблого Павло Боровков.

На його думку, трагедія могла статися невипадково. "Знаєте, люди дуже акуратно кермують своїми авто в Лондоні. Не виключаю факту, що його спеціально збили", - заявив товариш загиблого.

Нагадаємо, в березні 2018 року в Британії нервово-паралітичною речовиною російського виробництва "Новачок" отруїли колишнього радянського розвідника Сергія Скрипаля з його дочкою. Великобританія звинуватила в причетності до організації отруєння Росію і співробітників російської розвідки - Олександра Мішкіна ("Олександра Петрова") і Анатолія Чепігу ("Руслана Боширова").

Вони прибули до Великобританії за фальшивими документами, нанесли отруту - нервово-паралітичну речовину "Новачок" - на дверну ручку будинку Скрипаля.

Скрипалі пройшли тривале лікування, і їхнє життя вдалося врятувати. Але 8 липня 2018 року від "Новачка" померла 44-річна Дон Стерджесс, яка стала випадковою жертвою отруйників.

Москва заперечує звинувачення. Президент РФ Володимир Путін називав Петрова і Боширова приватними особами, які не мають стосунку до розвідки. Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу "RT" і заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

У середині лютого цього року було опубліковано ще одне розслідування, в якому розповідалося про третього учасника отруєння - ймовірного агента російської розвідки Дениса Сергєєва, який для поїздки у Великобританію використовував псевдонім Сергій Федотов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram