ГоловнаСвіт

З Німеччини вислали двох російських дипломатів

Це пов'язано з убивством громадянина Грузії, яке відбулося в серпні в Берліні.

З Німеччини вислали двох російських дипломатів

У Німеччині двох співробітників російського посольства вислали й оголосили персонами нон ґрата через убивство громадянина Грузії в Берліні. На думку слідчих, до злочину може бути причетна російська влада, пише ZN.UA

Рішення про видворення дипломатів було прийнято відповідно до 9-ї статті Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 роки (WÜD). У ній сказано, що "держава перебування може в будь-який час, не будучи зобов'язана мотивувати своє рішення, повідомити акредитовану державу, що голова представництва або будь-кого з членів дипломатичного персоналу представництва є persona non grata або що будь-який інший член персоналу представництва є неприйнятним".

Нагадаємо, 23 серпня в центрі Берліна вбили Зелімхана Хангошвілі, який був польовим командиром під час Другої чеченської війни.

Убивство сталося демонстративно - опівдні в громадському парку, який розташований у пішій доступності від відомства канцлера та будівлі Рейхстагу. За словами свідків, велосипедист під'їхав ззаду до чоловіка, який, як передбачають, ішов на п'ятничну молитву, вистрілив у жертву з пістолета - спочатку в спину, потім контрольним пострілом - у голову.

Убивцю затримали, він виявився громадянином Росії, приїхав до Берліна незадовго до скоєння злочину. Про жертву вбивства відомо, що він у 2008 році зібрав близько 200 добровольців з Панкісської ущелини для участі в бойових діях на боці Грузії проти Росії на території Південної Осетії, але сам у боях участі не брав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram