ГоловнаСвіт

Білий дім відмовився від участі у слуханнях з приводу імпічменту Трампа

Президент США в цей час буде в Лондоні на саміті НАТО.

Білий дім відмовився від участі у слуханнях з приводу імпічменту Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Представники Білого дому відмовилися від участі в слуханнях з приводу імпічменту президента Дональда Трампа. Про це йдеться в листі адвоката Білого дому, адресованому голові юридичного комітету Палати представників Джерролду Надлеру. Його опублікувало видання Politico.

"Це безпідставне й однопартійне розслідування суперечить історичній практиці, процесуальному праву і справедливості. Не можна очікувати нашої участі в слуханнях, поки не будуть названі свідки і поки не стане відомо, чи забезпечить юридичний комітет президенту справедливий процес шляхом додаткових слухань", - йдеться в листі.

Адвокат адміністрації Трампа також звинуватив голову комітету у призначенні слухань на 4 грудня, коли у президента США запланована поїздка на саміт НАТО в Лондоні.

Нагадаємо, демократи в Конгресі продовжують розслідування про можливе зловживання владою з боку президента Трампа.

Президента США підозрюють у тому, що під час бесіди з Володимиром Зеленським він намагався змусити Київ почати розслідування проти його ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина Хантера. Зеленський говорить, що на нього не тиснули.

Палата представників Конгресу США 31 жовтня схвалила резолюцію про імпічмент, Трамп називав це "величезним полюванням на відьом".

Юридичний комітет Палати представників США запросив президента Трампа взяти участь у слуханнях щодо імпічменту. Голова комітету направив голові Білого дому лист із запрошенням прийти на слухання 4 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram