ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія очолила G20 попри звинувачення в "неприпустимих" порушеннях прав людини

Наслідного принца Мохаммеда бін Салмана вважають причетним до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Саудівська Аравія очолила G20 попри звинувачення в "неприпустимих" порушеннях прав людини
Мухаммед бин Салман
Фото: fapl.ru

Саудівська Аравія очолила групу країн "Великої двадцятки" (G20) з 1 грудня, зазначивши серед своїх цілей підтримку жінок і молоді, охорону навколишнього середовища та поширення переваг технологічного прогресу.

Багата нафтою близькосхідна країна змінила на цій посаді Японію і головуватиме в G20 протягом року. наступний саміт G20 очікується в Ріяді 21-22 листопада 2020 року, пише Радіо Свобода.

Водночас королівство зазнало жорсткої критики після вбивства публіциста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі в жовтні 2018 року, а також через утиски жінок-активісток і участь у війні в Ємені.

За висновком розвідки США, вбивство Хашоггі замовив крон-принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

29 листопада організація Amnesty International закликала членів G20 "тиснути на керівництво Саудівської Аравії, щоб змусити його припинити практику неприпустимих порушень прав людини".

Саудівська Аравія - одна з найбільш консервативних і закритих країн світу. Там досі страчують людей, застосовують тілесні покарання, а права жінок обмежено. Їм, як і раніше, заборонено виїжджати за межі країни без дозволу батьків або чоловіків.

Проте влада королівства в останні кілька років провели кілька реформ, які мають підвищити привабливість країни за кордоном і змінити її імідж у світі. Багато з цих реформ просуває наслідний принц Мохаммед бін Салман, якого Туреччина і деякі інші країни вважають причетним до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram