ГоловнаСвіт

Видання Washington Post закликало владу США змінити політику щодо України

"Вкрай важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували свою прихильність незалежності України".

Видання Washington Post закликало владу США змінити політику щодо України
Фото: https://thehill.com/

Редактори американського видання "Washington Post" звернулися до керівництва США із закликом змінити політику щодо України, заявляючи, що нинішній курс може мати вкрай негативні наслідки.

Про це йдеться в редакційній статті видання, опублікованій 1 грудня, передає Європравда.

Редактори зазначають, що сьогодні президент Зеленський зіткнувся з вирішальними моментами - він намагається укласти нову угоду з МВФ, а також планує зустріч з президентом РФ і лідерами Франції та Німеччини 9 грудня в Парижі.

"Протягом багатьох років політикою Сполучених Штатів було рішуче підтримувати Україну в такі моменти - не тільки для підтримки демократії, яка бореться, але і для просування стратегічних інтересів США, таких як стримування російської агресії в Європі. Однак хаос, який президент Трамп вніс у відносини між США і Україною, фактично створив дипломатичний вакуум", - йдеться в статті видання.

"Практично кожен високопоставлений чиновник, який працював над відносинами останні два роки, подав у відставку або давав свідчення під час розслідування про імпічмент і був розкритикований президентом", - пояснюють редактори свою позицію.

Вони наголосили, що Зеленського досі не запросили в Білий дім на зустріч, про яку Трамп говорив під час спроб отримати політичні вигоди від України.

Крім того, Трамп продовжує повторювати неправдиві звинувачення про роль України на виборах 2016 року - навіть після того, як йому повідомили, що за цими чутками стоять російські спецслужби.

"Все це значно послаблює позицію пана Зеленського, особливо на тлі того, що він планує зустріч з Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Останні двоє, ймовірно, будуть тиснути на українців, щоб вони пішли на поступки російському правителю - адже така угода дозволить їм відновити європейські відносини з Росією", - йдеться в статті.

Редактори Washington Post закликали членів Конгресу чинити тиск на Трампа і держсекретаря Помпео, щоб ті оживили підтримку України, а Державний департамент - призначити нового високопосадовця, який би представляв Сполучені Штати на мирних переговорах.

"Сам містер Помпео повинен бути залученим. Вкрай важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували свою прихильність незалежності України. В іншому випадку збиток, завданий містером Трампом, тільки посилиться", - резюмували в Washington Post.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram