ГоловнаСвіт

У Токіо завершили будівництво стадіону для Олімпіади-2020

Спорудження обійшлося в 1,4 млрд доларів.

Фото: EPA/UPG

Будівництво головного стадіону для Олімпійських ігор 2020 року в Токіо, на зведення якого витрачено 1,4 млрд доларів, офіційно завершено. Про це в суботу, 30 листопада, повідомив японський телеканал NHK.

Проєкт п'ятиповерхового будинку розробив відомий японський архітектор Кенг Кума.

Об'єкт розрахований на 60 тис. глядачів і поєднує в собі елементи традиційної архітектури з модерністськими формами. Для його обробки використовувалися близько 2 тисяч кубометрів кедрового дерева з 47 префектур Японії.

Деревина була доставлена в тому числі і з регіону Тохока, який в 2011 році серйозно постраждав від потужного землетрусу і спричиненого ним цунамі. Рішення використовувати дерева з цього регіону мало символічний характер.

Крім того, архітектори передбачили надсилання до буддійського храму Хорю-дзи, датованого 607 роком. Спорудження вважається найстарішою дерев'яною спорудою в світі.

Конструкція стадіону і надсучасна система кондиціонування дозволить підтримувати на ньому оптимальну температуру, незважаючи на 40-градусну спеку, що зазвичай панує влітку в Токіо.

На арені пройдуть церемонії відкриття і закриття Ігор, а також змагання з легкої атлетики.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри заплановані в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Паралімпійські ігри - з 25 серпня по 6 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram