ГоловнаСвіт

У Білорусі заборонять використовувати пластиковий посуд у закладах харчування

Заборона має набути чинності з 2021 року.

У Білорусі заборонять використовувати пластиковий посуд у закладах харчування
Фото: medoboz.com

З 2021 року в Білорусі заборонять використовувати і продавати одноразовий пластиковий посуд у кафе і ресторанах. Про це повідомив пресцентр міністерства антимонопольного регулювання Білорусі.

"Вимоги документа спрямовані на скорочення використання в об'єктах громадського харчування одноразового пластикового посуду: виробів і предметів, призначених для сервірування столу, приймання і зберігання продукції громадського харчування і харчових продуктів, які за своїм функціональним призначенням не підлягають повторному використанню впродовж їх терміну служби (терміну придатності)", - сказано в повідомленні.

Ще не відомо, який саме посуд потрапить під заборону. Цей перелік визначать упродовж трьох місяців з дня офіційного опублікування постанови.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт, який пропонує заборонити пластикові пакети з 2022 року. За відповідне рішення проголосували 365 нардепів.

Пропонують заборонити продаж пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм. Обмеження не поширюватимуться на біорозкладні пакети, надлегкі пакети шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бічних складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок).

У жовтні також повідомляли, що депутати мають намір поетапно ввести обмеження на виробництво, використання та поширення мийних засобів, які містять фосфати, аніонні поверхнево-активні речовини та хлор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram