ГоловнаСвіт

США заявили про бажання талібів укласти мирну угоду

У відповідь США можуть зменшити кількість військ в Афганістані.

США заявили про бажання талібів укласти мирну угоду
Фото: wall.alphacoders.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила про бажання радикального угруповання «Талібан» укласти мирну угоду, у відповідь США можуть зменшити кількість військ в Афганістані. Про це повідомляє пресцентр Білого дому.

«"Талібан" хоче укласти угоду, і ми зустрічаємося з ними, і ми говоримо, що це повинно бути припинення вогню. Тепер вони дійсно хочуть припинення вогню. Я вірю, що це може спрацювати», - повідомив Трамп після переговорів із талібами під час зустрічі з президентом Афганістану Ашрафом Гані.

Американський лідер зазначив, що у вересні 2019 року США також були близькі до укладення мирної угоди з талібами. Зустріч мала відбутися 8 вересня в Кемп-Девіді, заміській резиденції президента, однак Трампу довелося її скасувати і закінчити мирні переговори через нібито напад талібів у столиці Афганістану Кабулі, через що загинули 12 осіб, серед них був американський військовий.

Також президент США підтвердив намір скоротити чисельність американських військ в Афганістані з майже 14 тисяч до 8 600 осіб. Він також зазначив, що за останні шість місяців США домоглися «величезного прогресу» в переговорах.

Нагадаємо, вчора, 28 листопада, Дональд Трамп у День подяки прибув до Афганістану з неоголошеним візитом.

Він прибув на військово-повітряну базу Баграм незабаром після 20:30 за місцевим часом і провів там понад дві з половиною години. Крім іншого, президент роздавав їжу в День подяки військовослужбовцям.

Трамп також зустрівся з президентом Афганістану Ашрафом Гані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram