ГоловнаСвіт

Материнська компанія Louis Vuitton купує Tiffany

Придбання Tiffany є найбільшою угодою в історії LVMH.

Материнська компанія Louis Vuitton купує Tiffany
Фото: tiffany

Французький виробник люксових товарів LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE домовився про придбання американської мережі ювелірних виробів Tiffany & Co за $16,2 млрд. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресреліз LVMH.

Компанія заплатить $135 за акцію Tiffany. Це приблизно на 13% вище від спочатку запропонованої ціни $120 за штуку.

Угода одностайно схвалена радами директорів обох компаній. Очікується, що вона буде закрита в середині 2020 року.

Купівля Tiffany є найбільшою угодою в історії LVMH. Компанія розраховує, що вона дозволить їй не тільки розширити присутність на американському ринку, а й значно зміцнити позиції в ювелірному секторі.

Про інтерес LVMH до придбання Tiffany стало відомо наприкінці жовтня. За даними ЗМІ, компанія як мінімум двічі збільшувала свою пропозицію, перш ніж було досягнуто згоди.

Акції Tiffany стабільно торгувалися вище від ціни первинної пропозиції, закрившись у п'ятницю на позначці $125,51. Ціна паперів LVMH з кінця жовтня зросла більш ніж на 3%. Акції компанії подорожчали на 0,4% в понеділок у Парижі.

Нагадаємо, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, підконтрольна французькому мільярдеру Бернару Арно, є найбільшим у світі виробником предметів розкоші (70 брендів), включно з аксесуарами (Louis Vuitton і Fendi), коньяком, шампанським (Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug ), годинниками (TAG Heuer, Hublot, Zenith), ювелірними виробами (Bulgari, Chaumet, Fred, а також спільним підприємством з De Beers), одягом (Givenchy, Loewe, Marc Jacobs і т.д.), парфумерією і косметикою (Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, мережа магазинів Sephora). Число магазинів компанії в 70 країнах становить 4,59 тис., кількість співробітників - близько 156 тис. осіб, близько 80% яких працюють за межами Франції.

6 листопада у Франції в 68-річному віці помер модельєр Патрік-Луї Віттон. Він був праправнуком засновника однойменного будинку моди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram