ГоловнаСвіт

Мільярдер Блумберг висунувся в президенти США

"Щоб перемогти Дональда Трампа й відродити Америку".

Мільярдер Блумберг висунувся в президенти США
Майкл Блумберг
Фото: segodnya.ua

Колишній мер Нью-Йорка і бізнесмен Майкл Блумберг оголосив про намір поборотися за пост президента США від Демократичної партії.

Відповідна заява була розміщена у твітері Блумберга.

"Я балотуюся на пост президента, щоб перемогти Дональда Трампа й відновити Америку. Я вірю, що мій унікальний досвід у бізнесі, уряді та благодійності дасть можливість мені перемагати й лідирувати", - написав він. 

Блумберг вважає, що Трамп "уособлює загрозу існування нашої країни і наших цінностей".

"Якщо він проведе ще один термін на посаді, ми можемо ніколи не оговтатися від шкоди. Ставки високі як ніколи". Ми повинні перемогти на цих виборах. І ми повинні почати відроджувати Америку", - сказано в заяві.

Кандидат відмовився від пожертвувань, заявивши, що сам цілком профінансує свою кампанію. За даними джерел CNN, Блумберг, який раніше вважав, що претендентів-демократів занадто багато, і не вступав у перегони, тепер впевнений, що ніхто з них не зможе перемогти Трампа. Тому він висунувся сам.

За даними останніх опитувань, серед претендентів на висунення від Демократичної партії лідирують колишній віцепрезидент США Джо Байден і сенатор Берні Сандерс. На третьому місці сенатор Елізабет Воррен.

Голосування в штатах з приводу висунення кандидата від демократів почнуться в лютому 2020 року. З'їзд партії, на якому буде остаточно визначено кандидата, відбудеться 13 липня.

Блумберг з 2002 до 2013 року обіймав посаду мера Нью-Йорка. Він також відомий як філантроп і засновник однойменного агентства фінансових новин Bloomberg. Мільярдер посідає дев'ятий рядок у списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes. Згідно з останніми оцінками, його статки перевищують 52 млрд доларів. 

2016 року він відмовився балотуватися в президенти, оскільки "не хотів, щоб його участь привела до перемоги Дональда Трампа або Теда Круза".

Чинний глава держави Дональд Трамп також має намір брати участь у боротьбі за Білий дім. Крім Трампа, на пост президента країни від Республіканської партії претендують ексгубернатор штату Південна Кароліна Марк Сенфорд, колишній губернатор Массачусетсу Вільям Велд і ексконгресмен Вільям Джозеф Волш.

Президентські вибори в США заплановано на 3 листопада 2020 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram