ГоловнаСвіт

Папа Франциск закликав світ позбутися ядерної зброї

Понтифік відвідав Хіросіму і Нагасакі.

Папа Франциск закликав світ позбутися ядерної зброї
Папа Франциск в Нагасаки
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск закликав світ позбутися ядерної зброї. Про це понтифік заявив під час відвідування японського міста Нагасакі в неділю, 24 листопада, передає AFP.

Папа Франциск назвав "неймовірним" жах, якому піддалися жертви атомного бомбардування в серпні 1945 року.

"Це місце змушує нас глибоко усвідомлювати біль і жах, які ми, люди, здатні заподіяти один одному", - сказав Папа Римський.

За його словами, мир і міжнародну стабільність не можна забезпечити логікою страху і недовіри, заявив понтифік. А володіння ядерною зброєю та іншими засобами масового знищення не є підходящою відповіддю на прагнення до миру.

Глава Святого престолу закликав задуматися про "катастрофічні наслідки", які здатне спричинити за собою застосування ядерної зброї для людства і навколишнього середовища. Він назвав "кричущими" високі витрати на озброєння в умовах бідності та проблем у сфері клімату.

Під час візиту в Нагасакі Папа Римський поклав вінок у пам'ять про десятки тисяч жертв ядерних бомбардувань двох японських міст, а також зустрівся з людьми, які пережили ці трагічні події.

Пізніше в неділю Папа Франциск планує відвідати Хіросіму.

Нагадаємо, в серпні 1945 року Хіросіма і Нагасакі піддалися атомним бомбардуванням США. До кінця року від безпосереднього впливу вибухів і наслідків радіоактивного зараження загинули понад 200 тисяч осіб. Через кілька днів після бомбардувань Японія оголосила про капітуляцію, що ознаменувало собою завершення Другої світової війни.

Раніше Папа Франциск розкритикував сучасних політиків за мову в дусі Гітлера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram