ГоловнаСвіт

В Іспанії у зв'язку з каталонською кризою заарештували українця

Він може бути пов'язаний з диверсійним загоном ГРУ РФ.

В Іспанії у зв'язку з каталонською кризою заарештували українця
Фото: EPA/UPG

У рамках розслідування ролі спецслужб РФ у каталонській кризі в Іспанії затримали двох чоловіків - громадянина України та росіянина.

Про це в суботу, 23 листопада, повідомила газета El Mundo.

Затримання відбулося 4 жовтня в провінції Жирона на північному сході країни, коли чоловіки направлялися на "Мерседесі" з білоруськими номерами в сторону французького кордону. У сумці одного з них була виявлена граната М-75 російського виробництва.

За рішенням суду в Фігерасі, обох затриманих поміщено до слідчого ізолятора, відзначає DW.

Стосовно одного із затриманих 4 жовтня чоловіків в Іспанії раніше був виданий ордер на арешт, за документами на інше ім'я, повідомляє видання.

Національна судова палата Іспанії (НСПІ) 4 місяці тому ініціювала розслідування щодо втручання РФ у події в Каталонії, пов'язує обох заарештованих з Денисом Сергієвим, якого вважають офіцером російської військової розвідки, раніше назвалася ГРУ.

Як з'ясував Bellingcat, Сергєєв з паспортом на ім'я Сергія Федотова відвідував Барселону кілька разів, в тому числі 29 вересня 2017 року, за три дні до референдуму про незалежність Каталонії. Як зазначає El Mundo, іспанська влада вважає його співробітником російської частини 29155, яка входить в структуру ГРУ і спеціалізується на підривній діяльності, саботажі і вбивствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram