ГоловнаСвіт

Колумбію охопили масові акції проти уряду: близько 300 поранених, троє загиблих

У столиці оголосили комендантську годину.

Колумбію охопили масові акції проти уряду: близько 300 поранених, троє загиблих
Фото: EPA/UPG

У Колумбії троє людей загинули в результаті масових протестів проти уряду країни. Поранення отримали 122 демонстранти і 150 співробітників поліції. Про це повідомляє Німецька хвиля.

У столиці країни Боготі з п'ятниці введено комендантську годину - заборонено перебувати на вулиці з 21:00 до 6:00 за місцевим часом.

Як уточнюється в тексті розпорядження, виняток може бути зроблено для авіапасажирів, співробітників аеропорту і пілотів.

Президент Колумбії Іван Дуке в черговому телевізійному зверненні закликав до "національного діалогу" про соціальну політику, який дозволить "ліквідувати соціальні диспропорції".

Сотні демонстрантів водночас продовжують мітинг біля резиденції президента, співаючи національний гімн і трясучи сковорідками і каструлями.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Масові протести в Колумбії почалися 21 листопада, коли близько 200 тисяч людей вийшли на вулиці в різних містах країни, висловлюючи невдоволення політикою консервативного уряду під керівництвом президента Івана Дуке. Приводом для цих виступів стали плани уряду підвищити пенсійний вік і провести реформу ринку праці на тлі економічної кризи.

Раніше в Боготі на вулиці вивели близько 20 тисяч поліцейських, які застосували сльозогінний газ і світлові гранати проти демонстрантів, багато з яких були у масках і кидали в поліцейських камінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram