ГоловнаСвіт

РУСАДА збираються вкотре позбавити акредитації

Результатом може стати недопуск Росії до Олімпіади-2020.

РУСАДА збираються вкотре позбавити акредитації
РУСАДА
Фото: EPA/UPG

Комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував визнати Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) таким, що не відповідає антидопінговим стандартам, пише DW.

У заяві комітету, оприлюдненій у п'ятницю, 22 листопада, йдеться про "серйозні наслідки" для РУСАДА. Результатом може стати позбавлення акредитації та недопуск до участі в наступних літніх Олімпійських іграх у Токіо в 2020 році.

Як заявив глава комітету Джонатан Тейлор в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, він очікує, що запропоновані рекомендації схвалить виконавчий комітет WADA, який 9 грудня на позачерговому засіданні повинен ухвалити остаточне рішення про штрафні заходи проти РУСАДА.

Раніше того самого дня стало відомо, що призупинено відновлення повноцінного членства Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій.

Новий виток допінгового скандалу стався 23 вересня, коли була оприлюднена інформація, що експерти WADA знайшли сліди змін у базі даних Московської антидопінгової лабораторії, яку їм раніше передали для вивчення.

Пізніше, 15 листопада, в інтерв'ю газеті The New York Times глава РУСАДА Юрій Ганус підтвердив, що у Росії були змінені результати тисяч допінг-тестів невизначеної кількості спортсменів.

За його словами, дані про проби на допінг "ховалися і підмінялися", щоб захистити репутацію і нинішню позицію колишніх видатних атлетів, які сьогодні обіймають різні посади в уряді РФ або є високопоставленими спортивними чиновниками.

Своєю чергою, міністр спорту РФ Павло Колобков виступив із заявою про те, що жодних маніпуляцій не було, вказавши на технічні проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram