ГоловнаСвіт

У Туреччині заявили про затримання топтерориста ІДІЛ, причетного до теракту у Росії

Його підозрюють у виготовленні бомб і підготовці терористів-смертників.

У Туреччині заявили про затримання топтерориста ІДІЛ, причетного до теракту у Росії
Фото: islam-today.ru

Глава МВС Туреччини Сулеман Сойлу заявив про затримання одного з ключових терористів "Ісламської держави" Юсуфа Худа, який підозрюється у причетності до терактів у Росії і Німеччині, пише Hurriyet Daily News.

"Він відомий як творець бомб і натхненник терористів-самогубців. Він стоїть за атаками у Росії 2018 року і у Гамбурзі в Німеччині. Його затримали у Сирії", - заявив Сойлу.

Глава МВС Туреччини уточнив, що терироста упіймали під час військової операції на північному сході  Сирії. За версією слідства, Худа причетний до скоєння щонайменше 20 терактів.

"ІДІЛ - це не просто терористична організація, яка загрожує життю людей. Також це несе величезну загрозу ісламу через мову і термінологію, які вона використовує. Ми будемо боротися з цим усередині Туреччини та поза її межами", - заявив Сулейман Сойлу.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у російському місті Кизляр подружня пара відкрила вогонь по натовпу людей під час святкування Масляної. Вони застрелили п'ятьох осіб. Відповідальність за злочин на себе взяла "Ісламську державу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram