ГоловнаСвіт

Христя Фріланд стала заступницею Трюдо

Вона також очолила нове міністерство в уряді Канади.

Христя Фріланд стала заступницею Трюдо
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Христю Фріланд, яка займала посаду міністра закордонних справ Канади, призначено заступницею прем'єр-міністра і міністром міжурядових справ цієї країни.

Про це повідомляють на сайті прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Раніше повідомляли, що Фріланд може очолити нове міністерство міжурядових справ Канади, яке буде займатися вирішенням внутрішніх проблем країни.

Фріланд стала десятою заступницею прем'єр-міністра в історії Канади і першою з 2006 року. У складі колишнього уряду Трюдо не було такої посади.

У новому уряді Канади міністром закордонних справ замість Христі Фріланд, яка займала цю посаду з 2017 по 2019 рік, призначено члена канадського парламенту Франсуа-Філіппа Шампаня.

Христі Фріланд 51 рік. Уперше її було обрано членом парламенту в Торонто-центрі в липні 2013 року. У жовтні 2015 вона стала членом парламенту в Університеті Розедейл, а в жовтні 2019 року її було переобрано.

З 2015 по 2017 рік Фріланд займала посаду міністра міжнародної торгівлі Канади, контролюючи успішні переговори щодо угоди Канади про вільну торгівлю з Європейським Союзом CETA.

Христя Фріланд здобула освіту в Гарвардському і Оксфордському університетах, володіє російською, українською, італійською, французькою та англійською мовами. З чоловіком і трьома дітьми живе в Торонто. Народилася в канадському місті Піс-Рівер в провінції Альберта. Її мати, Галина Хом'як-Фріланд, українка за походженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram