ГоловнаСвіт

Біля берегів Італії затримали яхту з українцями, які переправляли нелегалів

На борту крихітного судна перебували 74 пасажири.

Біля берегів Італії затримали яхту з українцями, які переправляли нелегалів
Фото: dpsu.gov.ua

Біля берегів Італії, в бухті Роччелла-Іоніка, затримали яхту з 74 нелегальними мігрантами з Іраку. Екіпаж складався з двох українців, повідомили на сайті Держприкордонслужби України.

Європол підтвердив інформацію про те, що плавзасіб міг використовуватися для незаконних переправлень. Маленьку яхту на дрейфі перехопила Берегова охорона Італії.

"На борту маленького судна перебували аж 74 пасажири, які назвалися громадянами Іраку. Екіпаж складався з двох українців 1980 і 1988 років народження. За сприяння нелегальній міграції італійська поліція заарештувала наших співвітчизників", - уточнили в Держприкордонслужбі.

Зазначають, що, з погляду українського законодавства, українці, які переправляють нелегалів у країни ЄС, виступають у ролі потерпілих від незаконної діяльності, яка полягає у вербуванні й експлуатації.

"У більшості випадків під час залучення українських громадян до зазначеної протиправної діяльності застосовуються шахрайські методи переконання, їм не розкривається справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах", - уточнили прикордонники.

Нагадаємо, в березні 2019 Держприкордонслужба України в Луганській області зупинила переправлення нелегальних мігрантів з Азії. Групу мігрантів і переправників (громадян України) затримали на кордоні з Росією, поблизу села Розсипне.

Раніше в Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів затримали 120 громадян України, 42 з них уже засуджено до тривалих термінів від 8 до 25 років відбування покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram