ГоловнаСвіт

У Франції обвалився міст з автомобілями, загинула неповнолітня

Ще кілька людей вважаються зниклими безвісти.

У Франції обвалився міст з автомобілями, загинула неповнолітня
Фото: twitter.com/sdis31officiel

У Франції в комуні Мірпуа-сюр-Тарн обвалився підвісний міст над річкою Тарна, в результаті чого постраждали кілька людей. НП забрала життя 15-річної дівчинки, пише Franceinfo.

За попередньою інформацією, потерпілих щонайменше дев'ятеро, оскільки ще кілька людей зникли безвісти. Як повідомили правоохоронці, на міст в'їхала вантажівка, вага якої перевищувала дозволений ліміт 18 тонн. За кілька секунд до цього по ньому проїхав шкільний автобус.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У момент обвалу на шляхопроводі перебували вантажівки і легкове авто, в якому їхала загибла дівчинка, троє інших дітей і їхня матір. З легковика всім, крім дівчинки, вдалося виплисти. Водія вантажівки розшукують рятувальники. Також є дані, що на мосту була ще одна вантажівка - її водія теж шукають.

"Ми перевіряємо інформацію про те, що був ще один транспортний засіб", - заявив префект Верхньої Гарони Блю Оккітані.

Повідомляють, що міст побудовано 1935 року, але він не значився як аварійний. Шляхопровід лагодили 2003 року, а остання його інспекція 2018 року не показала жодних відхилень від норми.

Нагадаємо, в серпні 2018-го в Італії обвалився автомобільний міст, на якому перебували машини, кількість жертв обчислюється десятками. Місцева влада повідомила, що обвалення могло статися через підмивання опор: у регіоні кілька днів йшли дощі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram