ГоловнаСвіт

У Грузії демонстранти продовжили блокування парламенту

Вони не пустили єдиного депутата, який прийшов на роботу.

У Грузії демонстранти продовжили блокування парламенту
Фото: NewsGeorgia

У Грузії станом на ранок 18 листопада демонстранти продовжили блокування будівлі парламенту, відмовляючись пускати туди будь-кого. На воротах висять ланцюги із замками, найближчі вулиці перекрито мішками з будівельним сміттям, що робить під'їзд до парламенту неможливим, передає "Интерфакс".

Близько 200 учасників акції всю ніч провели біля парламенту, гріючись вогнем, розведеним у залізних бочках. Лідер опозиційної партії "Нова Грузія" Георгій Вашадзе закликав парламентаріїв відмовитися від виходу на роботу, "щоб уникнути інцидентів".

Фото: EPA/UPG

"Опозиція має конкретний план дій, який не виходить за рамки закону і Конституції", - заявив він.

За його словами, увечері 18 листопада відбудеться зустріч лідерів опозиції і дипломатів зі США і представництва ЄС. Вашадзе повідомив, що акції протесту під парламентом триватимуть, допоки уряд не піде у відставку, а в країні не призначать дострокові парламентські вибори за пропорційною системою.

Як пише Interpress news, єдиним депутатом, який у понеділок прийшов на роботу, був член більшості Реваз Арвеладзе. Однак демонстранти відмовилися пускати його в парламент, через що він покинув територію.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, протести під парламентом Грузії почалися після того, як депутати провалили голосування за реформу виборчої системи, яку пообіцяла провести влада.

Основною вимогою мітингувальників є проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК. За оцінками журналістів, 17 листопада на мітинг вийшло кілька кілька тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram