ГоловнаСвіт

Через масові протести в Ірані відключили інтернет і мобільний зв'язок

Без інтернету залишилося 93% території країни.

Через масові протести в Ірані відключили інтернет і мобільний зв'язок
Из-за массовых протестов в Иране отключили интернет и мобильную связь
Фото: EPA/UPG

Через масові протести в Ірані, у зв'язку з підвищенням цін на бензин, низка найбільших операторів відключили в країні мобільний зв'язок та інтернет. Про це повідомляє організація NetBlocks, що відстежує блокування інтернету в різних країнах.

За інформацією організації, напередодні ввечері без інтернету залишилося 93% території Ірану. Також перестав працювати зв'язок найбільших операторів мобільного зв'язку в країні, зокрема MCI, Rightel і IranCell.

"Іран перебуває в розпалі майже загальнонаціонального відключення Інтернету станом на 18:45 суботи. Дані мережі в реальному часі показують, що зв'язок знизився до 7% від звичайних рівнів після дванадцяти годин прогресивного відключення мережі, оскільки суспільні протести тривають по всій країні", - повідомили в організації.

Доступ до інтернету також обмежили відразу в декількох з 22 районів Тегерана. Мобільний і стаціонарний телефонний зв'язок працює без перебоїв.

Спробу іранської влади відключити інтернет засудив Держсекретар США Майк Помпео, назвавши це "несправедливістю корумпованого режиму".

Нагадаємо, акції протесту в декількох іранських містах почалися 15 листопада, після того, як уряд вдвічі підвищив ціни на бензин і ввів квоти на роздрібний продаж палива. Протестувальники вже намагалися атакувати нафтобазу в місті Сірджан на півдні країни. Щонайменше один з демонстрантів загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram