ГоловнаСвіт

Гуайдо закликав венесуельців до нової хвилі протестів проти Мадуро

У Каракасі провели найбільшу за пів року акцію.

Гуайдо закликав венесуельців до нової хвилі протестів проти Мадуро
Хуан Гуайдо

Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо закликав своїх прихильників до нової хвилі протестів проти глави держави Ніколаса Мадуро. Про це він заявив, виступаючи на мітингу біля посольства Болівії в Каракасі в суботу, 16 листопада, передає DW.

"Кожен венесуелець зобов'язаний вести бій, виходити на вулиці, щоб вимагати дотримання своїх прав. Якщо ми залишимося вдома, ми програємо", - заявив він, додавши, що акції протесту триватимуть.

"Сьогодні, завтра, в понеділок - ми будемо на вулицях", - наголосив тимчасовий президент Венесуели, пославшись на приклад Болівії, де після 18 днів протестів колишній президент Ево Моралес подав у відставку і покинув країну.

На антиурядовий мітинг у Каракасі в суботу вийшли близько п'яти тисяч прихильників Гуайдо. Це була найбільша акція з травня цього року, коли спроба скинути Мадуро закінчилася невдачею.

Водночас в іншому районі Каракаса близько сотні людей зібралися на акцію на підтримку Мадуро і Моралеса. Ніколас Мадуро заявив, що не терпітиме жодних спроб повторити "державний переворот", який закінчився втечею колишнього президента Болівії в Мексику.

Нагадаємо, політична криза у Венесуелі триває майже рік. У січні глава парламенту Хуан Гуайдо, який представляє опозицію, оголосив себе тимчасовим президентом. Близько пів сотні держав визнали його на посаді.

Легітимність глави Венесуели Ніколаса Мадуро, який має підтримку армії та силових структур, визнають, зокрема, Росія, Китай і Куба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram