ГоловнаСвіт

Конгресмен Шифф назвав "твіт" Трампа залякуванням Йованович у прямому ефірі

Президент США віртуально поспілкувався з експослом під час її виступу в Конгресі.

Конгресмен Шифф назвав "твіт" Трампа залякуванням Йованович у прямому ефірі
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп виступив з грізним "твітом" на адресу колишнього посла в Україні Марі Йованович під час її публічного допиту в Конгресі.

Глава Білого дому заявив, що в яку б країну не приїжджала Йованович, там все закінчується погано. Він також наголосив, що мав право її відправити у відставку.

"Скрізь, де з'являлася Йованович, ставало погано. Вона почала в Сомалі, і як там все пройшло? Потім перенесемося в Україну, де новий український президент говорив про неї несприятливо під час моєї другої телефонної розмови з ним. Президент США має абсолютне право призначати послів", - написав Трамп.

Глава комітету з питань розвідки Адам Шифф у прямому ефірі попросив Йованович відповісти на звинувачення президента.

Посол, своєю чергою, акцентувала, що на своїй службі вона досягла позитивних результатів як для США, так і для тих держав, де була з дипломатичною місією.

"Ну, я не думаю, що у мене є такі повноваження - ні в Могадішо, ні в Сомалі, ні в інших місцях. Я дійсно думаю, що, там, де я працювала протягом багатьох років, я та інші, очевидно, зробили багато хороших речей для США, а також для країн, в яких я служила", - заявила Йованович.

Після цього Шифф публічно зазначив, що представники Комітету розглядають слова Трампа як залякування свідка в прямому ефірі.

Нагадаємо, 13 листопада в Конгресі почалися відкриті слухання у справі імпічменту Трампа. Першим свідком став помічник держсекретаря США Джордж Кент. Також зі свідченнями виступив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Сьогодні, 15 листопада, перед Конгресом виступила експосол США в Україні Марі Йованович. Вона розповіла, що що через свою боротьбу з корупцією в Україні вона розгнівала багатьох чиновників, зокрема колишніх генпрокурорів Юрія Луценка та Віктора Шокіна.

Раніше заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент розповів, що Луценко клявся помститися Йованович і надав адвокату президента США Рудольфу Джуліані інформацію, сподіваючись на те, що це призведе до її відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram