ГоловнаСвіт

Голова МЗС Білорусі назвав помилкою євроінтеграцію України

Він назвав ситуацію в Україні "негативним прикладом".

Голова МЗС Білорусі назвав помилкою євроінтеграцію України
Фото: politring.com

Голова Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей назвав ситуацію в Україні "негативним прикладом" через курс на євроінтеграцію. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю німецькій Süddeutsche Zeitung, опублікованому на сайті Білоруської дипломатичної служби.

Макей повідомив, що Україна є другим найбільшим економічним партнером Білорусі, а між країнами налагоджено добрі відносини.

"Ми розуміємо, скажімо так, логіку українського керівництва. Але мушу чесно сказати, що ситуація в Україні сьогодні для нас є негативним прикладом. У цьому, на мою думку, є також провина ЄС, який у минулому намагався якомога швидше прив'язати до себе Україну. Я розумію прагнення України бути ближчою до Європи. Але ми не хочемо діяти за її логікою", - висловився Макей.

Він підкреслив, що Білорусі потрібні "рівні відносини на всіх напрямках, можливо, трохи більше з Росією".

"Ми не хочемо повторювати помилок України. І бажаємо врахувати всі небезпеки на шляху до тіснішої співпраці з ЄС. Обережність лежить у менталітеті білорусів. Ми хочемо бути країною, яка сприяє стабільності, а не турбулентності", - заявив голова білоруського МЗС.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що тісним відносинам його країни з Україною заважають інші держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram