ГоловнаСвіт

У Болівії сенаторка від опозиції оголосила себе т.в.о. президента

Сенаторка болівійської опозиції Жанін Аньєз пообіцяла проведення виборів найближчим часом.

У Болівії сенаторка від опозиції оголосила себе т.в.о. президента
Жанин Аньез
Фото: The Washington Post

Після відставки болівійського президента Ево Моралеса сенаторка від опозиції Жанін Аньєз оголосила себе тимчасовою виконувачкою обов'язки президента країни і пообіцяла проведення виборів найближчим часом. Про це повідомляє BBC.

Представники партії Моралеса бойкотували відповідну сесію, що означало відсутність кворуму для її призначення. Однак Аньєз заявила, що вона була наступною в черзі відповідно до конституції і пообіцяла провести вибори найближчим часом.

Нагадаємо, 11 листопада президент Болівії Ево Моралес пішов у відставку після трьох тижнів масових протестів, оскільки на виборах президента Болівії 20 жовтня були підтасування.

Попередні підсумки голосування, вказували на можливість другого туру. Але виборча комісія оголосила Моралеса переможцем із результатом 47,08% голосів. Його суперник Карлос Меса, експрезидент з жовтня 2003 по червень 2005 року, отримав 36,51%. За болівійськими законами, якщо кандидат набрав понад 40% голосів, а його відрив від іншого кандидата перевищує 10 пунктів, другого туру не проводять.

Опозиція відмовилася визнати перемогу Моралеса - і в країні спалахнули масштабні протести.

12 листопада Ево Моралес втік до Мексики й отримав там політичний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram