ГоловнаСвіт

США залишать у Сирії 500-600 військових

"На цій території все ще є бойовики ІДІЛ"

Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки залишать в Сирії приблизно 500-600 своїх військових.

Про це в інтерв'ю ABC сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів американських збройних сил генерал Марк Міллі.

Інтерв'юер зазначила, що американські війська залишаються в південних і східних районах Сирії, і за її підрахунками, мова йде приблизно про 700 військових. Міллі відповів, що їх точно буде менше тисячі, це точно. "Можливо, близько 500. Можливо, 600. Приблизно стільки", - сказав генерал.

Він додав, що американська присутність у цьому регіоні необхідна, аби не допустити відродження ІДІЛ щодо загибелі ватажка організації Абу Бакра аль-Багдаді.

"На цій території все ще є бойовики ІДІЛ, і якщо не буде зберігатися тиск, якщо їх залишити без уваги, то існує реальна ймовірність того, що виникнуть умови для відродження ІДІЛ", - сказав генерал.

Нагадаємо, що перед рейдом, який привів до загибелі аль-Багдаді, президент США Дональд Трамп наказав військам покинути північну Сирію, щоб не допустити зіткнення з турецькими солдатами.

Після жорсткої критики з боку республіканців і депутатів Трамп сказав, що "мала" кількість американських військових все ж залишиться в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram