ГоловнаСвіт

Мільярдер Блумберг став претендентом на пост президента США

Ексмер Нью-Йорка входить в десятку найбагатших людей світу.

Мільярдер Блумберг став претендентом на пост президента США
Майкл Блумберг
Фото: segodnya.ua

Колишній мер Нью-Йорка і бізнесмен Майкл Блумберг у п'ятницю, 8 листопада, став одним із потенційних учасників президентських перегонів 2020 року від Демократичної партії США.

Офіційно він наразі не заявив про своє висунення, але надіслав документи для реєстрації кандидатом на праймериз в штаті Алабама незадовго до закінчення крайнього терміну подачі, передає Bloomberg.

Первинні вибори в Алабамі призначено на 3 березня 2020 року. На них будуть обрані 52 делегати на Національний з'їзд Демократичної партії, на якому буде названо ім'я суперника Дональда Трампа на президентських виборах.

Блумберг з 2002 до 2013 року обіймав посаду мера Нью-Йорка. Він також відомий як філантроп і засновник однойменного агентства фінансових новин Bloomberg. Мільярдер посідає дев'яту сходинку в списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes. Згідно з останніми оцінками, його статки перевищують 52 млрд доларів.

У 2016 році він відмовився балотуватися в президенти, оскільки "не хотів, щоб його участь призвела до перемоги Дональда Трампа або Теда Круза".

На цю мить серед членів Демократичної партії в президентських перегонах беруть участь 17 політиків, не рахуючи Блумберга. Серед них - сенатор від штату Берні Сандерс і колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Джо Байден

Чинний мер Нью-Йорка Білл де Блазіо спочатку заявив про намір балотуватися на пост глави держави, однак у вересні відмовився від участі в перегонах.

Чинний глава держави Дональд Трамп також має намір брати участь у боротьбі за Білий дім. Крім Трампа, на пост президента країни від Республіканської партії претендують ексгубернатор штату Південна Кароліна Марк Сенфорд, колишній губернатор Массачусетса Вільям Велд і ексконгресмен Вільям Джозеф Волш.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram