ГоловнаСвіт

У Конгресі опублікували свідчення ще двох свідків щодо імпічменту Трампа

Розслідування щодо Байдена було безперечною умовою для зустрічі Трампа і Зеленського.

У Конгресі опублікували свідчення ще двох свідків щодо імпічменту Трампа
Фото: Wiki

Палата представників Конгресу США оприлюднила стенограми свідчень Олександра Віндмана (головний експерт Ради національної безпеки щодо України) та Фіони Хілл (колишня радниця Дональда Трампа з питань Росії), які вони дали в рамках розслідування імпічменту американського президента Дональда Трампа.

Як повідомляє CNN, Віндман розповів членам парламенту, що у нього немає сумнівів з приводу того, про що Трамп просив президента України Володимира Зеленського. Він хотів, щоб українська влада почала розслідування проти громадянина США в обмін на особисту зустріч у Вашингтоні.

"Я так розумію, це було необхідною умовою для зустрічі, якої українці агресивно намагалися домогтися", - сказав Віндман.

При цьому він розповів, що тиск на Україну з метою домогтися цього розслідування почався задовго до розмови. За його словами, ще 10 липня посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд піднімав цю тему під час розмови з українськими чиновниками.

Віндман, який був першим свідком, особисто чув телефонну розмову Трампа і Зеленського 25 липня, давав свідчення минулого тижня, 29 жовтня.

Фіона Хілл відповіла на запитання членів Палати представників за два тижні до цього, 14 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram