ГоловнаСвіт

Українець отримав громадянство Польщі за порятунок людей у ДТП

Житель Черкас допоміг постраждалим у великій аварії біля Щецина.

Польща надала громадянство українському водієві Андрію Сировацькому, який у червні цього року рятував постраждалих у масштабній ДТП на дорозі біля Щецина.

Президент Анджей Дуда підписав указ про надання громадянства ще 21 жовтня, а 6 листопада голова Любуського воєводства Владислав Дайчак вручив українцеві та його сім'ї відповідні акти.

Фото: lubuskie.uw.gov.pl

Сім'я Андрія Сировацького раніше жила в Черкасах. У січні 2016 року чоловік поїхав на заробітки до Польщі, потім забрав до себе дружину та двох дітей. Вони оселилися в місті Стшельце-Краєнське на заході країни. Андрій працює водієм в одній з транспортних компаній, а його дружина - в салоні краси.

9 червня Сировацький їхав по трасі А6 до Норвегії. Поблизу Щецина він став свідком масштабної аварії за участю фури і шести легкових автомобілів. Українець кинувся рятувати людей з машин, які спалахнули в результаті зіткнення. Завдяки його рішучим діям вдалося врятувати двох жінок і двох дітей.

У цій ДТП загинули 6 осіб, 16 отримали різні травми.

Фото: twitter.com/BartekPiekarski

"Узяв вогнегасник і пішов до автомобіля. Всередині були дві жінки і двоє дітей. Жінки були пристебнуті ременями безпеки, але все ж вдалося дістати їх через вікно. На щастя, я не був сам, хтось ще допомагав. Витягли також водія фури. На жаль, не всіх вдалося врятувати - не вистачило часу і можливостей. Не вважаю себе героєм, просто рятував людей, тому що так треба було", - заявив журналістам Сировацький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram