ГоловнаСвіт

Депутатка з Нової Зеландії під час засідання парламенту відповіла опонентові мемом "Окей, бумер"

Цю фразу почали використовувати як відповідь на моралізаторство старшого покоління.

Депутатка з Нової Зеландії під час засідання парламенту відповіла опонентові мемом "Окей, бумер"

25-річна депутатка з Нової Зеландії Хлоя Суорбрик використала популярний мем "Окей, бумер" під час виступу в парламенті, щоб поставити на місце іншого депутата.

Як повідомляє CNN, Суорбрик виступала з промовою на підтримку законопроєкту, який встановлює мету досягти нульових вуглецевих викидів до 2050 року. "У 2050 році мені буде 56 років. Але зараз середній вік цього 52-го парламенту становить 49 років", - заявила депутатка перед тим, як її перервали.

Суорбрик це не збентежило, вона кинула опонентові: "Окей, бумер" і продовжила свій виступ.

Фраза "Окей, бумер" наприкінці жовтня - початку листопада стала вірусним мемом серед мілленіалів і покоління Z. У соцмережі TikTok з'явилися численні відео, де молоді люди відповідають таким чином на зауваження старших людей з покоління бебі-бумерів - народжених з середини 1940-х років до середини 1960-х. У New York Times охарактеризували феномен саркастичної фрази "Ок, бумер" як "згуртовану відповідь ситих по горло діточок" на повчальні або поблажливі репліки старших.

Пізніше Суорбрик у фейсбуці прокоментувала невдоволення тих, хто вважав її слова проявом неповаги.

"Сьогодні я дізналася, що лаконічний жарт на адресу того, хто сміється над *вашим віком*, поки ви говорите про вплив зміни клімату на *ваше покоління*, з буквальною назвою їхнього покоління зводить людей з розуму. Схоже, міленіали вбили гумор", - написала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram