ГоловнаСвіт

Трамп подякував Волкеру за його показання на Конгресі

Стенограма показань спецпредставника Держдепу США по Україні була оприлюднена напередодні.

Трамп подякував Волкеру за його показання на Конгресі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп подякував колишньому спецпредставнику Держдепу з питань України Курту Волкеру за свідчення, стенограму яких напередодні оприлюднили комітети Конгресу.

"Спасибі Курту Волкеру, спецпредставникові США з питань України, який в своїх свідченнях на Конгресі, які були тільки що оприлюднені, сказав: "Ви запитували про те, які обговорення я мав про quid pro quo (обіцянки послуги за послугу) та інше. Ніяких, я не знав, що було quid pro quo". Полювання на відьом!"- написав Трамп в Twitter.

Згідно з оприлюдненою стенограмою, в своїх свідченнях Волкер заперечував відомості про те, що президент Трамп намагався затримати виділення допомоги Україні на той час, коли Київ оголосить про розслідування щодо можливого втручання у вибори 2016 року. Він також не підтверджував, що Трамп намагався знайти компромат на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Все ж зі стенограми видно, що Волкера турбувала роль Руді Джуліані в стосунках з Україною.

У той же час, посол США в ЄС Гордон Сондленд, відповідно зі стенограмою показань, визнав зв'язок між військовою допомогою Україні та розслідуванням проти Байдена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram