ГоловнаСвіт

Російські військові літаки розбомбили пологовий будинок у Сирії

Новонароджених і пацієнтів встигли евакуювати.

У результаті атаки російської авіації по населених пунктах на північному заході Сирії, зруйновано будівлю пологового будинку та дитячої лікарні, поранено двох медиків у селищі Шинан. Про це повідомило турецьке агентство Anadolu.

Фото: агентство Anadolu
Фото: агентство Anadolu

"Будівлю пологового будинку та дитячої лікарні було повністю зруйновано в населеному пункті Шнан, в зоні деескалації в провінції Ідліб. За даними наглядового центру за авіацією сирійської опозиції, російські військові літаки атакували населені пункти Джіср-аль-Шугхур, Аль-Янудіях, Шейх Сндян, Ганйа, Кафар-Сійнах, Баарбу, Сутух-аль-Дейр, Шейх Мустафа, Аль-Накер, Бсіда і Мішерфах", - сказано в повідомленні.

Фото: агентство Anadolu
Фото: агентство Anadolu

Головний лікар пологового будинку та дитячої лікарні "Іхлас" Зухейр Каррат повідомила, що військова авіація здійснила подвійний наліт на медичні об'єкти в ніч на 6 листопада.

Фото: агентство Anadolu
Фото: агентство Anadolu

"У результаті будівлю лікарні було майже повністю зруйновано, два медпрацівники отримали поранення. Новонароджені і пацієнти евакуйовані", - зазначила Каррат.

Фото: агентство Anadolu

Сили цивільної оборони евакуювали персонал лікарні та загасили пожежу.

За даними агентства IHA, через авіаатаки по Джіср-аль-Шугхур загинув один чоловік цивільного населення, семеро були поранені. Напад було направлено на будівлю міськради, школу і мечеть.

Нагадаємо, 1 листопада повідомлялося, що Туреччина передала РФ 18 осіб зі складу Вільної сирійської армії, які були взяті в полон 29 жовтня. За ранним російських ЗМІ, сирійці потрапили в полон після бою на північному заході Таль-Тамра в провінції Хасекі.

Передання полонених відбулася в районі прикордонного переходу Дербассія на турецько-сирійському кордоні. Після передачі вони будуть відправлені в район Камишли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram