ГоловнаСвіт

Прокуратура Нідерландів відмовилася коментувати заяву Цемаха про громадянство в обмін на свідчення

Міжнародна слідча група допитала бойовика перед обміном.

Прокуратура Нідерландів відмовилася коментувати заяву Цемаха про громадянство в обмін на свідчення
Владимир Цемах
Фото: Lb.ua

Прокуратура Нідерландів відмовилася коментувати заяву бойовика "ДНР" Володимира Цемаха про те, що йому пропонували громадянство і будинок в Нідерландах в обмін на свідчення у справі МН17. Про це сказала прессекретар прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк, передає Укрінформ.

"Я дивилася інтерв'ю. Це правда, що Цемаха допитала Міжнародна спільна слідча група", - сказала Мосдейк.

Водночас коментувати заяви Цемаха вона відмовилася, посилаючись на конфіденційність сказаного під час допиту.

"Ці розмови завжди є конфіденційними, тому я не можу оприлюднити, що він сказав", - заявила Мосдейк і зазначила, що Цемах є важливим свідком для розслідування справи MH17.

"Цемах - це людина, яка становить інтерес для Міжнародної спільної слідчої групи. Прокуратура Нідерландів надіслала запит на тимчасовий арешт Цемаха в російські компетентні органи 7 вересня 2019 року з метою екстрадиції в Нідерланди", - додала прессекретар прокуратури Нідерландів.

Нагадаємо, кілька днів тому колишній "начальник ППО" Слов'янської бригади бойовиків "ДНР" Володимир Цемах в інтерв'ю обвинуваченому у держзраді і сепаратизмі Кирилу Вишинському заявив, що Нідерланди пропонували йому громадянство та участь у програмі захисту свідків у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines рейсу МН17.

У вересні Нідерланди перекваліфікували Цемаха зі свідка у підозрюваного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram