ГоловнаСвіт

NASA відправило до МКС космічну "вантажівку" Cygnus

Корабель на орбіту вивела американо-українська ракета-носій Antares.

Американський космічний корабель Cygnus відправився до МКС
Фото: nasa.gov
Американський космічний корабель Cygnus відправився до МКС

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus в суботу стартувала до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА).

Запуск був здійснений о 9:59 за східним часом США (15:59 у Києві) з космодрому НАСА Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя штату Вірджинія.

Стикування корабля Cygnus з МКС заплановано на 4 листопада. Вона буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки", що зблизилася зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту НАСА з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель.

Cygnus повинен доставити на МКС близько 3,7 тонн вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це вже 13-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск в 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Нагадаємо, ракета-носій Antares є американсько-українською розробкою. Основну конструкцію першого ступеня розробило КБ "Південне", а виготовив ПМЗ в кооперації з низкою українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram